42 (2013)

42
Povestea de viata a lui Jackie Robinson, primul sportiv de culoare ce a debutat in Prima Liga (de baseball) Americana la echipa Brooklyn Dodgers.

Gen: Biografie, Drama, Sport
Data aparitiei: 12 Aprilie 2013 (Statele Unite)
Durata: 128 minute
Filmul de azi - Nota: 7.6/ 10


Regia si scenariul: Brian Helgeland

Un film cu: Chadwick Boseman, T.R. Knight, Harrison Ford, Nicole Beharie, Cristopher Meloni, Ryan Merriman, Lucas Black, Andre Holland, Alan Tudyk, Hamish Linklater, John C. McGinley, Toby Huss, Max Gail, Brad Beyer, James Pickens Jr..

Povestea: Actiunea din filmul 42 se petrece in anul 1946 si ca protagonist il avem pe Jackie Robinson. Acesta este primul jucator de culoare care ajunge sa joace in Prima Liga Nationala de Baseball din America, mai exact la echipa Brooklyn Dodgers. Ajuns la echipa, Rickey il ia sub aripa sa si il dezvolta. Pana aici pare totul in regula, dar ne aflam intr-o perioada in care predomina rasismul in Statele Unite. Jackie impreuna cu familia sa trebuie sa indure ostilitatea fanilor care nu au vazut pana acum ca un jucator de culoare sa joace baseball. Cu toate acestea, acest jucator va avea sa fie un deschizator de drumuri si ii va motiva si pe ceilalti sa isi ceara drepturile, sa ceara egalitate intre rase. Toate aceste evenimente nu sunt usor de suportat pentru jucatorul de culoare, dar pana la urma, va primi sprijin de unde se asteapta cel mai putin.

42 2013 Trailer

Filme Populare

 
Copyright © 2013 - 2016 Filmul de azi
-->