The Wind Rises (2013)

kaze tachinu the wind rises
Un film despre viata lui Jiro Horikoshi, barbatul care a contribuit la fabricarea avioanelor de lupta din Al Doilea Razboi Mondial.

Gen: Animatie, Biografie, Drama
Data aparitiei: 20 Iulie 2013 (Japonia)
Durata: 126 minute
Filmul de azi - Nota: 8.0/ 10


Regia, scenariul, benzile desenate: Hayao Miyazaki

Un film cu: Joseph Gordon-Levitt, John Krasinski, Emily Blunt, Martin Short, Stanley Tucci, Mandy Patinkin, Mae Whitman, Werner Herzog, Jennifer Grey, William H. Macy, Zach Callison, Madelaine Rose Yen, Eva Bella, Edie Mirman, Darren Criss.

Povestea: Jiro Horikoshi viseaza la a zbura si a construi avioane uimitoare, dupa ce se inspira de la celebrul aeronaut italian Caproni. Jiro a vrut inca de la o varsta frageda sa fie un pilot, dar fiindca nu a putut, in anul 1927 s-a alaturat unei mari firme de inginierie care avea ca domeniu de activitate avioanele. Fireste, Jiro a ajuns sa fie ulterior cel mai mare designer de avioane din lume. Kaze tachinu sau The Wind Rises nareaza intreaga sa viata, incluzand evenimente istorice marete precum: Marele Cutremur din Kanto din 1927, Marea Criza, epidemia de tuberculoza din Japonia din timpul razboiului si multe altele. Filmul ne povesteste si despre marea sa iubire Nahoko alaturi de care ajunge sa traiasca momente importante din viata.

Kaze tachinu 2013 Trailer

Filme Populare

 
Copyright © 2013 - 2016 Filmul de azi
-->