Lincoln (2012)

Biografia primului presedinte american ce conduce nordul impotriva sudului, in Razboiul Civil, si reuseste abolirea sclaviei.

Gen: Biografie, Drama, Istoric, Razboi
Data aparitiei: 1 Februarie 2013 (Romania)
Durata: 150 minute
Nota: 7,5


Regia: Steven Spielberg | Scenariul: Tony Kushner | Cartea: Doris Kearns Goodwin

Un film cu: Daniel Day-Lewis, Sally Field, David Strathairn, Joseph Gordon-Levitt, James Spader, Hal Holbrook, Tommy Lee Jones, John Hawkes, Jackie Earle Haley, Bruce McGill, Tim Blake Nelson, Joseph Cross, Jared Harris, Lee Pace, Peter McRobbie.

Povestea: In anul 1865 izbucneste Razboiul Civil in America, iar presedintele Statelor Unite, Abraham Lincoln este decis sa puna capat sclaviei pentru totdeauna. Cu toate acestea, dorintele lui ajung sa se transforme intr-o cursa contra timpului, pentru ca pacea ar putea aparea oricand, iar daca se instaureaza pacea inaintea amendamentului, statele din sud s-ar putea opri. Asadar, Lincoln trebuie sa obtina cat mai multe voturi posibile de la probabil cel mai recalcitrant congres, inainte ca pacea sa se instaureze si sa fie prea tarziu. Presedintelui ii este greu totusi, nici pacea nu l-ar deranja pentru ca asta ar insemna multe vieti salvate in plus, astfel ca Lincoln se confrunta cu o criza interioara, ce sa aleaga - sfarsitul razboiului sau sfarsitul sclaviei?

Lincoln 2012 Trailer

Filme Populare

 
Copyright © 2013 - 2016 Filmul de azi
-->