Nu toată lumea este conștientă de faptul că, în multe țări europene, pentru autoturisme este necesară o vinietă corespunzătoare. Acest lucru înseamnă că sistemul de taxare nu funcționează ca în Polonia, unde avem porți înainte de a intra pe drumurile cu taxă, dar trebuie să plătim în avans pentru a avea acces la drumurile dintr-o anumită țară.

De exemplu, în ceea ce privește Ungaria, vinietele ne asigură accesul la autostrăzi și autostrăzi. Alte tipuri de drumuri pot fi folosite fără vinieta. Țări precum România, pe de altă parte, au nevoie de o vinieta pentru toate tipurile de drumuri, nu doar pentru autostrăzi și drumuri naționale.

Ce forme pot lua vinietele?

Suntem cu siguranță familiarizați cu vinietele sub formă de autocolante care sunt plasate pe parbrizul unei mașini. Acestea au un spațiu pentru a scrie numărul de înmatriculare al mașinii. Această formă de viniete este disponibilă atunci când o cumpărați în staționare, de exemplu la un punct de trecere a frontierei sau la o benzinărie.

O altă opțiune este achiziționarea unei viniete online. În acest caz, nu folosiți autocolante, ci primiți un fișier text cu o confirmare a vinietei. Este o idee bună să aveți asupra dumneavoastră chitanța vinietei, pentru a fi siguri că totul este în ordine în cazul unui control.

Care sunt sancțiunile pentru lipsa unei viniete?

Lipsa unei viniete active este o modalitate ușoară de a primi o amendă. Se pare că în străinătate există sisteme automatizate de monitorizare rutieră destul de eficiente care sunt capabile să prindă șoferii care călătoresc fără o vinieta activă. Într-un astfel de caz, vom primi o amendă, care, în funcție de țară, poate ajunge la câteva mii de zloți.

Bineînțeles, există și controalele tradiționale, în timpul cărora serviciile autorizate opresc vehiculele și verifică dacă am cumpărat o vinieta și dacă totul a fost completat în mod corespunzător. Există adesea amenzi pentru că am introdus o categorie de vehicule greșită, așa că, atunci când cumpărăm o vinieta, este important să cunoaștem bine reglementările în vigoare în țara respectivă.

Vinietele în România

A pleca în străinătate nu înseamnă doar să vă planificați traseul, ci și să comandați vinieta potrivită. Dacă nu suntem convinși de acest lucru, cuantumul amenzii ne poate convinge cu siguranță. Valoarea amenzii depinde de tipul de vehicul. Amenzi mai mici vor primi șoferii de autoturisme, convertită în zloți este de aproximativ 400 de zloți. Situația este mai gravă în cazul camioanelor, pentru care amenda poate ajunge până la 4 000 zloți.

În ceea ce privește legislația în vigoare în România, trebuie amintit faptul că doar motocicletele și remorcile sunt scutite de viniete. Vinietele sunt necesare nu doar pe autostrăzi, ci și pe alte categorii de drumuri. Trebuie să avem vinieta deja când trecem granița, altfel va trebui să ne gândim la o amendă. Sistemul de control funcționează în mod automat, astfel încât camerele de luat vederi relevante înregistrează vehiculele care trec, iar sistemul verifică dacă vehiculul are permisul corect.

View Post

Vinietele pot fi achiziționate în staționare la frontieră, la benzinăriile din apropierea frontierei sau online pe site-uri precum: https://evignet24.eu/. Soluția online este mult mai convenabilă datorită faptului că nu trebuie să folosim autocolante, evităm cozile, deci economisim timp și putem cumpăra permisul cu mult timp înainte,

Putem ajusta vinietele în funcție de perioada în care intenționăm să mergem în România. Va fi vorba de 7, 30, 90 de zile sau, respectiv, de tot anul. Dacă trebuie să cumpărăm o vinieta pentru două săptămâni, putem alege două viniete de șapte zile, doar că trebuie să nu uităm să bifăm datele corecte.

De ce merită să ținem cont atunci când mergem în România?

Dacă plănuim orice călătorie în străinătate, este bine să verificăm dacă există informații relevante pentru călători sau șoferi la momentul respectiv. Putem arunca o privire pe site-ul Guvernului, unde sunt publicate tot felul de avertismente.

În ceea ce privește România, pentru a trece granița avem nevoie de o carte de identitate sau de un pașaport. În Polonia, ne-am obișnuit să nu mai fie nevoie să avem asupra noastră certificatul de înmatriculare și de răspundere civilă, dar în România trebuie să avem aceste documente.

În ceea ce privește lucrurile la care trebuie să fim atenți, mulți șoferi semnalează vehicule parcate pe benzi fără lumini, tractoare și căruțe agricole – de asemenea fără lumini, sau bicicliști pe drumurile naționale. În plus, locurile în care se execută lucrări la drumuri pot fi destul de periculoase din cauza semnalizării și securității deficitare.

Viniete în Ungaria

În cazul Ungariei, întâlnim mici diferențe. Aici, vinietele sunt necesare și pentru motociclete și semiremorci, dar taxele se aplică doar pe autostrăzi și autostrăzi. Drumurile naționale sunt disponibile gratuit. Desigur, accesul la întreaga rețea rutieră este mult mai convenabil și este greu să te deplasezi în Ungaria fără acces la autostrăzi și autostrăzi.

O altă diferență între România și Ungaria este că în Ungaria putem achiziționa o vinieta care se va aplica pe drumurile din întreaga țară sau putem alege provincia de interes în care intenționăm să conducem. După cum vă puteți da seama, cea de-a doua opțiune se dovedește a fi mult mai economică.

Modalitatea de achiziționare a unei viniete pentru Ungaria este aceeași ca și pentru România, o putem face într-unul din punctele de staționare sau putem opta pentru cumpărarea online de la un loc precum:

La ce să fii atent în Ungaria?

Regulile de circulație nu diferă de cele pe care le avem în prezent în Polonia. Cu toate acestea, există câteva lucruri importante de care trebuie să ținem cont. De exemplu, unii șoferi ar putea fi surprinși de echiparea obligatorie a vehiculului lor, unde, pe lângă o vestă reflectorizantă, o trusă de prim ajutor și un triunghi de avertizare, este necesară și o frânghie de remorcare. Acest lucru este valabil pentru mașinile înmatriculate în Ungaria, în timp ce mașinile înmatriculate în Polonia pot avea echipamentul necesar în țara noastră.

În plus, Ungaria are o abordare mai strictă în ceea ce privește limita admisă de alcool în aerul expirat. În Polonia, aceasta este în prezent de 0,2 la mie, în timp ce la vecinii noștri trebuie să ne lăudăm cu un rezultat de 0,0. În caz contrar, nu avem voie să conducem.

Ca și în cazul unei călătorii în România, în Ungaria va fi necesară dovada unei asigurări de răspundere civilă.

Rezumat

Atunci când planificăm o călătorie în străinătate, merită nu numai să avem grijă de starea tehnică a mașinii noastre, ci și să ne pregătim pentru călătorie din punct de vedere al formalităților. Baza este reprezentată de vinietele, care ne vor permite să ne deplasăm rapid, în siguranță și fără probleme pe drumurile străine. Nu toate țările au viniete, iar regulile variază de la un loc la altul, așa că merită să ne informăm în prealabil despre informațiile relevante.

Cel mai convenabil este să comandăm vinietele online, în acest fel putem face achiziția în avans și nu în ziua plecării. În acest fel putem evita graba, cozile la frontieră și, mai ales, putem completa cu calm datele necesare. Multe amenzi pentru viniete sunt emise din cauza unor erori în date, așa că merită să ne facem timp pentru a face acest lucru în mod corespunzător.

Cumpărați un autocolant de autostradă maghiar

Achiziționarea de autocolante pentru autostrăzile din România

Teme similare: