Forrest Gump se relanseaza in format IMAX
Parca ieri lumea iesea din cinematografe zambind si vorbind frumos despre prestatia lui Tom Hanks in filmul Forrest Gump. Citate precum "Stupid is what stupid does" sau "Life is like a box of chocolates, you never know what you're going to get" erau peste tot in lume, o adevarata obsesie, dupa lansarea filmului. Cu toate acestea, filmul a aparut acum 20 de ani, timpul a trecut, iar drama lui Winston Groom pare sa fi fost uitata in umbra trecutului. Cei de la Paramount Pictures insa, nu sunt de aceeasi parere, si vor face o relansare a filmului Forrest Gump, in format IMAX. De retinut ca filmul va putea fi vazut doar pe aceste ecrane.

Filmul a fost unul reusit pentru ca oferea oamenilor de atunci o alta viziune asupra lumii, o lume vazuta prin ochi de copil pana la urma. Forrest Gump nu era foarte inteligent, dar avea o inima buna, iar acea bunatate nu disparea din inima sa, indiferent de obstacolele prin care era nevoit sa treaca. Daca publicul a fost placut surprins de film, la fel a fost si Academia care i-a oferit o serie de premii atat actorului Tom Hanks, cat si regizorilor. Practic, filmul a facut 677 milioane de dolari in decursul a 8 luni. Incasarile au depasit chiar si Regele Leu respectiv True Lies.

Daca aruncam o privire, observam cum Forrest Gump se plaseaza pe locul 31 in topul incasarilor din toate timpurile, in conditiile in care nu a fost lansat in IMAX si majoritatea primelor 30 de filme din care fac parte si Spider Man, Transformers, Despicable Me, Harry Potter, The Hunger Games, Iron Man, Toy Story, The Darnk Knight, The Avengers si locul 1 Avatar, s-au bucurat de aceasta posibilitate. Este foarte greu sa compari un film clasic cu unul SF in care s-au investit zeci, poate sute de milioane de dolari pentru efecte si recuzita, de aceea Forrest Gump ramane un film genial.

Suntem de parere ca strategia celor de la Paramount Pictures de a aface niste bani in plus, va functiona, daca stam sa ne uitam la relansarile in IMAX si 3D a unor filme precum Regele Leu, Indiana Jones sau Star Wars, care au facut bani frumusei.

Forrest Gump va fi relansat pe data de 5 septembrie 2014, iar aceasta decizie a fost luata pentru a sarbatori 20 de ani de la aparitia filmului de succes.


Filme Populare

 
Copyright © 2013 - 2016 Filmul de azi
-->