Prinde-ma! Daca poti! (2002)

O poveste dupa un caz real, a lui Frank Abagnale Jr., unul dintre cei mai mari falsificatori de cecuri din istoria Statelor Unite, de la mijlocul secolului 20.

Gen: Biografie, Crima, Drama
Data aparitiei: 14 Martie 2003 (Romania)
Durata: 141 minute
Nota: 8,7


Regia: Steven Spielberg | Scenariul: Jeff Nathanson | Cartea: Frank Abagnale Jr.

Un film cu: Leonardo DiCaprio, Tom Hanks, Christopher Walken, Martin Sheen, Nathalie Baye, Amy Adams, James Brolin, Brian Howe, Frank John Hughes, Steven Eastin, Chris Ellis, Nancy Lenehan, Ellen Pompeo.

Povestea: Filmul este realizat dupa o poveste cat se poate de reala. Anul 1960, orasul New Rochele. Frank Abagnale Jr. (Leonardo Di Caprio) inca este la liceu si isi iubeste tatal extrem de mult. Acesta totusi, are anumite probleme financiare, iar in scurt timp se vor si desparti, mai ales ca mama se intalnea si cu un alt barbat. La auzul acestor vesti, Frank Jr. fuge de acasa si neavand bani, se foloseste de carnetelul sau de cecuri pentru a obtine anumite servicii. Cand baiatul observa ca el poate sa scrie cecuri si sa primeasca anumite servicii in schimbul acelor cecuri, incepe sa isi ia anumite identitati si sa incaseze si sa foloseasca tot felul de cecuri falsificate, prin toate locurile in care merge. Frank isi ia chiar si o identitate falsa ca si copilot la o agentie americana, agentie de la care incaseaza milioane de dolari, toti acesti bani provenind din cecuri false. Va trece ceva timp pana ca politia sa puna ochii pe acesta, trimitandu-l pe agentul FBI Carl Hanratty (Tom Hanks) sa il urmareasca prin toata lumea. Frank reuseste in nenumarate randuri sa pacaleasca politia, iar atunci cand nu mai are scapare, isi ia o alta identitate: una de doctor. Acum fiind doctor, se indragosteste de o asistenta si decide sa se casatoreasca cu aceasta, mai ales ca tatal ei era avocat. Astfel, baiatul de doar 20 de ani dorea acum sa fie si avocat. Politia inca era pe urmele sale si pana la urma acesta decide sa fuga pentru totdeauna din Statele Unite, si decide sa se stabileasca in Franta. Nu trece foarte mult timp pana este prins in sfarsit de Hanratty, dupa trei ani, si bagat in inchisoare. Acolo, sta timp de patru ani dupa care Carl ii propune sa lucreze pentru FBI la departamentul unde lucreaza si el, iar asta ar insemna ca nu mai trebuie sa stea la inchisoare. Frank accepta si la scurt timp pare ca vrea sa fuga din nou, dar Hanratty il opreste si ii aminteste ca odata ce fuge, va face inchisoare pana la sfarsitul zilelor lui si ca mai bine sta si lucreaza pentru FBI, primeste un salariu mai mult decat decent si traieste in libertate. O drama biografica excelenta, cu o regie si o distributie de succes.

Cumparare: Filmul Prinde-ma! Daca poti! poate fi achizitionat de aici!

Catch me if you can 2002 Trailer

Filme Populare

 
Copyright © 2013 - 2016 Filmul de azi
-->