Regele Leu (1994)

Dorinta de a fi prieten cu toata lumea dar si de a-i multumi pe toti, ii creeaza destul de multe probleme micutului pui de leu, viitor rege, Simba.

Gen: Animatie, Aventura, Familie
Data aparitiei: 24 Iunie 1994 (Statele Unite)
Durata: 89 minute
Nota: 8,3


Regia: Roger Allers, Rob Minkoff | Scenariul: Irene Mecchi, Jonathan Roberts

Un film cu: Matthew Broderick, Jeremy Irons, James Earl Jones, Jonathan Taylor Thomas, Moira Kelly, Kileta Calame, Ernie Sabella, Nathan Lane, Robert Guillaume, Rowan Atkinson, Madge Sinclair, Whoopy Goldberg, Cheech Marin, Jim Cummings, Jason Weaver.

Povestea: Un leu print, Simba, se naste in Africa. Tanarul leu are sa afle de la tatal sau, Regele Mufasa, ca atunci cand el se va stinge, Simba va deveni regele. Unchiul lui Simba, Scar, ar fi devenit regele peste taramuri daca Simba nu se nastea, motiv pentru care acesta planuieste sa ii ucida pe Simba si pe Mufasa. Dupa ce planul ii reuseste pe jumatate lui Scar, si Simba scapa cu viata, dar paraseste zona, Scar se declara noul rege. Pe de alta parte, Simba acum singur, este ajutat de Timon si Pumba care il incurajeaza si ii dau putere. Odata ajuns adult, printul trebuie neaparat sa se intoarca in regat si sa se lupte cu Scar, altfel toate animalele vor muri de foame. Micutul pui de leu este acum adult in toata firea, si trebuie sa isi recastige regatul de drept.

Regele Leu 1994 Trailer

Filme Populare

 
Copyright © 2013 - 2016 Filmul de azi
-->