Alive Inside (2014)

Fondatorul organizatiei Music & Memory, incearca sa demonstreze cum muzica, poate fi folosita pentru a combate in timp, pierderile de memorie.

Gen: Documentar
Data aparitiei: 18 Iulie 2014 (Statele Unite)
Durata: 73 minute
Nota: 7,8


Regia si scenariul: Michael Rossato-Bennett | Povestea: George Strayton

Un film cu: Dan Cohen, Louise Dueno, Nell Hardie, Norman Hardie, Michael Rossato-Bennett, Yvonne Russell, Oliver Sacks, Bill Thomas, Doug Thompson, Mary Lou Thompson, Connie Tomiano, Peter Whitehouse.

Povestea:In timp ce americanii batrani sunt afectati intr-un numar tot mai mare de  nebunie, documentarul Alive Inside: A Story of Music & Memory (Viu pe dinauntru: O poveste despre muzica si memorie) vorbeste despre abilitatile muzicii de a sparge orice ziduri si de a transforma vietile oamenilor in mai bine. Fondatorul acestei asociatii non profit, Dan Cohen, a surprins de-a lungul anilor, imagini pe camera, unde publicul poate observa efectele vindecatoare ale muzicii. Melodiile care au fost ascultate in trecutul pacientului, pot trezi amintiri cruciale, atunci cand sunt reascultate. De exemplu, atunci cand pacienta Marylou a auzit piesa "I get around" de la Beach Boys, desi suferinda de Alzheimer, aceasta a inceput sa danseze prin toata camera, aratand o euforie incredibila fata de sotul ei, care a recunoscut ca nu a mai vazut-o atat de fericita de ani buni. Documentarul Alive Inside aduce dovezi care demonstreaza ca muzica stimuleaza creierul si reinvie memoria. Cohen doreste sa demonstreze ca prin muzica, nu numai ca reinvie memoriile pacinetilor, dar arata si cat de prost gandit este sistemul nostru de sanatate.

Alive Inside 2014 Trailer

Filme Populare

 
Copyright © 2013 - 2016 Filmul de azi
-->