Armata Statelor Unite va construi costume reale IRON MAN


Cu siguranță că cei ce s-au uitat la cel puțin unul din filmele Iron Man, sau măcar la seriile animate, și-au dorit măcar o dată în viață să poată deține un asemenea costum impresionant de luptă. Ei bine, Armata Americană s-a gândit să pună în practică aceste idei și să producă aceste costume și în realitate. Pentru aceasta, au apelat la ajutorul oamenilor specializați de la Hollywood, care știu mai bine cum se construiește unul, chiar dacă în film se recurge la efecte speciale.

Wall Street Journal informează că Armata Statelor Unite l-a contactat pe creatorul acestor costume, pentru a-i ajuta la construirea lor în realitate. Aceștia doresc să construiască un costum cu exoschelet care va putea proteja soldații de gloanțe, explozii, diferite arme și va putea monitoriza starea lor de sănătate în timp real. Aceștia vor să folosească soldați tip IRON MAN în diferitele misiuni în care soldații americani sunt trimiși. Cu toate acestea, compania VFX nu este singura care știe să producă aceste tipuri de costume.

Pe fir au intrat de asemenea și Lockheed Martin, General Dynamics și Raytheon, care vor să se implice în procesul fabricării și folosirii acestor costume speciale. Momentan, Legacy Effects lucrează alături de Ekso Bionics (o companie specializată în construirea exoscheletelor), la fabricarea costumelor numite TALOS (Tactical Assault Light Operator Suit). Prototipul TALOS va fi cel mai probabil gata în anul 2015, și se spune că va dispune de tot felul de arme, protecții si monitorizare a semnelor vitale. De asemenea, aceste costume vor întări și percepția omului care le poartă, respectiv puterea acestuia.

Pentru a realiza aceste tipuri de schelete, savanții au studiat mai multe tipuri de filme, precum Elysium sau Edge of Tomorrow, dar și insecte (care dispun de la natura de un exoschelet) sau luptători de wrestling (care în ciuda faptului că sunt masivi, sunt foarte agili).

O problemă uriașă a acestor costume va fi sursa de alimentare. Bateria necesară alimentării acestor costume cântărește aproximativ 165 de kilograme. Aceasta cantitate este una de luat în seamă chiar și pentru cei mai puternici soldați. Acestea fiind spuse, armata speră ca toate costumele să fie gata (proiectate si testate de soldati) până în anul 2018. Suma totală, cheltuită pentru aceste costume, până în prezent, este de 10 milioane de dolari. Putin mai jos, va punem la dispozitie anuntul oficial al presedintelui Obama.

Surse: TheVerge.com, CinemaBlend

Filme Populare

 
Copyright © 2013 - 2016 Filmul de azi
-->