Primul cinematograf 4DX a fost deschis in Statele Unite


Cinematografele extreme, care au avut efecte speciale încorporate, au fost mereu la modă. Indiferent de film, oamenii au vrut mereu să primească de la un film mai mult decât un simplu efect 3D. Pentru cei ce s-au săturat de filmele 3D și vor senzații mai puternice, trebuie știut faptul că în Statele Unite a fost construit primul cinematograf care funcționează cu tehnologie 4DX.

Tehnologia este creată de o companie Sud Coreeană, CJ 4DPlex, iar aceasta merge pe principiile că un film trebuie să îi stimuleze unui om, toate cele cinci simțuri, în timp ce ruleaza. Scaunele sunt speciale, acestea putând să se miște în diferite forme și direcții, vibrând adesea pentru a naște o senzație mai reală a filmului. De asemenea, cinematograful poate elibera jeturi de aer sau de apă, în funcție de ce se întâmplă în film. Dacă apa și aerul sunt la ordinea zilei, aceste dispozitive pot produce și ceața, pentru efecte înfricoșătoare, iar dacă vreți să scăpați de ea, cinematograful dispune de anumite lumini puternice care pot produce flashuri, atunci când ceva important se întâmplă în film. Sala de cinema dispune de asemenea și de ventilatoare, pentru a simula vântul și mai dispune si de un aparat care împrăștie bule în sală.

Lucrurile de care am discutat până acum pot fi regăsite în videoclipul de mai jos, pentru a vedea exact cum funcționează aceste dispozitive și cum arată un cinematograf 4DX. Vă recomandăm să derulați din videoclip primele doua minute, întrucat nu se întâmplă mare lucru până la jumătatea filmulețului.

Dacă sunteți prin împrejurimile orașului Los Angeles, puteți merge să vizitați un asemenea cinematograf, dar vă avertizăm de pe acum că un bilet poate ajunge chiar și până la 30 de dolari, adică aproape 100 de lei românești. Știm că e mai scump, dar nu trebuie sa ne panicam, deoarece până va apărea și în Romania această tehnologie, prețurile vor coborî semnificativ.

Filme Populare

 
Copyright © 2013 - 2016 Filmul de azi
-->