Alexandru cel Mare (2004)

alexandru cel mare
Un film istoric despre Alexandru cel Mare, regele Macedoniei, care era un strateg militar desavarsit si care a reusit sa cucereasca o mare parte din lume.

Gen: Biografie, Razboi, Istoric
Data aparitiei: 14 Ianuarie 2005 (Romania)
Durata: 175 minute
Filmul de azi - Nota: 5.5/ 10


Regia: Oliver Stone | Scenariul: Christopher Kyle

Un film cu: Colin Farrell, Anthony Hopkins, Rosario Dawson, Angelina Jolie, Val Kilmer, Jared Leto, Jonathan Rhys Meyers, Rory McCann, Gary Stretch, Ian Beattie, Neil Jackson, Raz Degan, Christopher Plummer, John Kavanagh, Annelise Hesme.

Povestea: La varsta de doar 25 de ani, ajungea sa cucereasca aproape 90% din lume. Alexandru cel Mare isi conducea armata peste tot si cucerea totul. Acesta venea din mica Macedonie, dar nu se temea sa infrunte chiar si maretul Imperiu Persan. Acesta a purtat lupte prin Egypt, pana in spre India. Filmul, cu toate acestea, se va concentra pe acei 8 ani de domnie in care Alexandru cel Mare a reusit sa cucereasca totul. In prim plan alaturi de el apare si cel mai bun prieten al sau, inca din copilarie, Hephaestion. Din nefericire, Alexandru a incetat din viata la varsta de 33 de ani,  dar pana atunci a impedicat extinderea culturii grecesti facilitand extinderea culturii crestine in Europa. De asemenea, a impedicat adesea extinderea Imperiului Roman. Acestea fiind spuse, lumea in care traim astazi nu ar fi fost la fel fara ajutorul lui Alexandru cel Mare. Acesta a trat in anii 356-323 Inainte de Hristos. Filmul urmareste viata si aventurile conducatorului Macedonian, Alexandru cel Mare, fiul Regelui Philip, care a purtat batalii prin India, Asia, Afghanistan, Persia, Babylon si multe altele.

Alexandru 2004 Trailer

Filme Populare

 
Copyright © 2013 - 2016 Filmul de azi
-->