Dacă ar fi fost simply și ușor gradinăritul, toată lumea ar avea deja flori minunate în fața casei și în jardinierele în aer liber din grădinile lor. Însă, grădinăritul folosind ghivece nu e o joacă de copil.

Adevărul este că îngrijirea plantelor în ghiveci nu este ușoară, dar nu este nici foarte dificilă, mai ales atunci când aveți baza potrivită. Aproape toată lumea avea niște ghivece minunate în aer liber, mai ales atunci când aveți câteva sfaturi și idei utile pentru grădinărit. 

Cel mai bun lucru despre aceste ghivece în aer liber este că nu aveți nevoie de ajutorul unui designer de peisaj doar pentru a le putea monta și așeza sau pentru a le menține sezon după sezon

Cel mai bun lucru despre aceste ghivece în aer liber este că nu aveți nevoie de ajutorul unui designer de peisaj doar pentru a le putea monta și așeza sau pentru a le menține sezon după sezon. Tot ce vă trebuie e să vă implicați puțin și să aveți în vedere următoarele reguli simple cu privire la modul în care trebuie îngrijite ghivecele în aer liber sau ce trebuie să faceți în fiecare anotimp. 

Ghivecele nu vor prospera dacă nu se scurg 

Pentru acele ghivece etichetate pentru exterior / interior, nu uitați să le deschideți orificiul de scurgere înainte de a le scoate afară. Puneți farfuria sub jardinierele în aer liber pentru a vă proteja veranda sau terasa de pete. 

Alegeți ghivece ușoare și răcoroase

Odată ce soarele începe să incingă totul de pe terasa ta, se încălzesc și rădăcinile, solul și frunzele plantelor. Dacă folosiți un ghiveci de metal de culoare inchisă de exemplu, acesta va fierbe sub razele soarelui, pârjolind și conținutul său.

Jardinierele cu pereți dubli și de culoare deschisă pot ajuta plantele de pe terasă Când vine vorba de materiale, ghivecele din faianță și teracotă glazurate arată uimitor, dar pot să fie foarte grele. Există și posibilitatea de a se crapă din cauza temperaturilor extrem de reci, cu excepția cazului în care sunt marcate ca fiind rezistente la îngheț. Puteți opta și pentru polietilenă, fibră de sticlă sau rășină. 

Fertilizați plantele cu regularitate

Chiar dacă ați amestecat îngrășăminte în solul din ghiveci, încă mai este important să îngrășați în mod regulat solul plantelor. Nu trebuie să vă gândiți prea mult la asta. Puteți merge la sigur cu un îngrășământ universal care vă oferă deja instrucțiuni privind cultivarea plantelor în jardiniere. De obicei, trebuie să fertilizați o dată la 6 săptămâni, în funcție de indicațiile pachetului. 

Îngrijițu plantele

Tăiați tulpina desub floare sau îndepărtați toate florile moarte în același timp pentru a încuraja creșterea unor flori noi. Folosind această metodă, planta va fi mai stufoasă și vă veți asigura că nu este dezordonată. Dacă planta începe să crească într-o altă direcție decât cea dorită, tăiați-o ușor pentru a-i da o formă. Nu tăiați mai mult de o treime din plantă.

Udați-le

Încercați să udați plantele de cel puțin două ori pe săptămână pe durata perioadelor cu soare. Plantele ar trebui udate odată pe zi pe durata anotimpurilor secetoase sau în climate extrem de uscate și calde. Plantele suculente și celelalte plante nepretențioase vor prospera în ghivece uscoate. Asigurați-vă că solul este umed în fiecare zi. Nu udați planta dacă solul este încă umed și în interior.

Plantele voastre de exterior vor prospera dacă urmați acești pași simpli.

Teme similare: