Black Hawk Down - Elicopter la pamant (2001)

Soldatii americani sunt trimisi in Somalia pentru a captura doi teroristi de top, dar se vad prinsi la mijloc si inconjurati de somalezi.

Gen: Drama, Istoric, Razboi, Thriller
Data aparitiei: 22 Martie 2002 (Romania)
Durata: 144 minute
Nota: 7,5


Regia: Ridley Scott | Scenariul: Ken Nolan | Cartea: Mark Bowden

Un film cu: Josh Hartnett, Ewan McGregor, Tom Sizemore, Eric Bana, William Fichtner, Ewen Bremner, Sam Shepard, Gabriel Casseus, Kim Coates, Hugh Dancy, Ron Eldard, Ioan Gruffudd, Tom Guiry Charlie Hofheimer, Danny Hoch.

Povestea: Filmul Black Hawk Down este inspirat dintr-una din cele mai vandute carti ale secolului 20, in Statele Unite. Actiunea se petrece in anul 1993, atunci cand aproximativ 100 de soldati americani sunt trimisi in Somalia, pe data de 3 Octombrie. Soldatii trimisi de capitanul Mike Steele au misiunea de a se infiltra in orasul somalez Mogadishu, pentru a captura doi locotenenti ai unui lider somalez foarte periculos. Din pacate, odata ajunsi in oras, soldatii constata ca misiunea nu merge conform planului si ca sunt inconjurati de sute de somalezi cu arme. Acestia trebuie sa fuga, sa se ascunda printre ruine si sa puna la cale o tactica elaborata care sa ii scoata vii din oras si sa isi atinga misiunea. Filmul, in mare parte, se concentreaza pe efortul eroic al soldatilor care incearca sa scape cu viata, sa isi duca misiunea pana la bun sfarsit si sa implice cat mai putine victime colaterale. Un film de razboi care trebuie neaparat vazut.

Black Hawk Down 2001 Trailer

Filme Populare

 
Copyright © 2013 - 2016 Filmul de azi
-->