SMS-uri la cinematograf, proiectate direct pe ecran

sms la cinematograf, proiectat direct pe ecran

Cu totii putem cadea cu siguranta de acord, ca mesajele sau apelurile din timpul filmului sunt destul de enervante. De multe ori, ii enervam atat de tare pe cei din jur incat putem provoca diferite conflicte in sala de cinema. Patronii de cinematografe incearca tot mai mult sa limiteze accesul telefoanelor mobile si a gadgeturilor, dar pana la urma nu poti sa ii iei telefonul cu forta, omului. Cu toate acestea, in cealalta parte a globului, adica in China, cinematografele permit publicului sa trimita mesaje text, care sa fie publicate pe ecran, exact in timp ce ruleaza filmul.

Acest concept poarta numele de bullet screen si chinezii l-au implementat pe motiv ca oamenii lor oricum prefera sa vada filmele pe telefoane sau tablete, decat la cinema, si sa isi trimita mesaje in tot acest timp. Astfel, pentru a-i atrage din nou la cinematograf, au facut un compromis, iar acaesta se numeste bullet screen. Ideea e ca ei nu le urmaresc pe telefoane sau tablete (ca noi) pentru ca ar fi saraci si le-ar pirata, ci pentru ca asa le place lor, iar incasarile cinematografelor din China ar creste substantial, odata cu implementarea acestui proiect. In conditiile date, nu ar mai avea niciun sens sa te chinui sa vezi un film pe un ecran de 5 inch, cand poti sa il vezi pe un ecran urias, si sa trimiti in continuare acele mesaje, celor de langa tine.

Proiectul a fost testat in cinematografele din China si s-a bucurat de un real succes. De ce s-a bucurat de un real succes, inca nu putem sa ne explicam. Daca tot vrei sa ii deranjezi pe ceilalti cu lumina telefonului, cu mesaje pe ecranul filmului, sa ii distragi de la film, pai nu mai bine vorbesti in gura mare? Desigur, chinezii au ajuns la un nivel atat de avansat al tehnologiei incat isi scriu mesaje unul de langa celalalt, pentru ca nu mai este la moda sa folosesti calea orala pentru a comunica ceva.

Ai fi de acord sa se implementeze asa ceva si in cinematografele din Romania?


Filme Populare

 
Copyright © 2013 - 2016 Filmul de azi
-->