Majoritatea proprietarilo de case au fost din totdeauna de părere că folosind furtunul să își ude gazonul e mult mai ieftin comparat cu sistemele automate de irigare. Ceea ce ei nu realizează este faptul că un sistem automat este un mod mult mai eficient și eficace de a face economii la apă, de a evita irigarea inegală și de a menține gazonul. Mai mult de atât, instalarea unui sistem de irigare de calitate poate crește valoarea proprietății și să reducă timpul de muncă.

Aici sunt principalele motive pentru care ar trebui să luați în considerare un sistem de irigare automat pentru casa voastră:

Bucurați-vă de facturi mai mici la apă

Un sistem de stropitori sau de irigare instalat profesional poate să vă ajute astfel:

  • Va iriga doar acele părți care trebuie udate. Până la urmă, ultimul lucru de care aveți nevoie sunt bălți pe trotuar. 
  • Apa va fi distribuită eficient mulțumită duzelor. 
  • Gazonul va fi udat doar la momentul potrivit dacă ați setat un temporizator. De exemplu, udatul gazonului la primele ore ale dimineții poate preveni formarea rouei și evaporarea ei. 

Acestea se vor aduna în timp și veți face economii la plata apei atât vreme cât sistemul de irigare funcționează.

Gazonul va fi mereu udat uniform

În timp ce montează sistemele de irigare, muncitorii împart terenul pentru a se asigura că volumul de apă care iese pe duze va ajunge numai acolo unde trebuie, complet uniform. Astfel gazonul nu va fi niciodată irigat insuficient sau prea mult. În cadrul planificărilor, aceștia iau în considerare și denivelările precum și alți factori care ar putea face apa să curgă fără a fi absorbită de sol.

Deși puteți uda uniform gazonul și cu furtunul, acest lucru poate dura foarte mult, fără să mai vorbim de faptul nu e la fel de fiabil ca un sistem automatizat.

Citiți următorul articol: Urmați aceste sfaturi pentru a avea jardiniere în aer liber uluitoare

Dacă ar fi fost simply și ușor gradinăritul, toată lumea ar avea deja flori minunate în fața casei și în jardinierele în aer liber din grădinile lor. Însă, grădinăritul folosind ghivece nu e o joacă de copil.

Gazon mai rezistent și mai bogat pe toată durata anului 

După cum spune zicala veche, e mai ieftin să previi decât să repari. Având grijă și udând gazonul, vă reduceți riscul de a trebui să cheltuiți mai mulți bani pentru a-l reface. Folosind furtunul pentru a uda gazonul riscați să nu-l udați uniform.

Pe lângă faptul că este un mod ineficient de a folosi apa, riscați să împiedicați solul să mai rețină nutrienții de care are nevoie, ceea ca duce la uscarea gazonului. Sistemele de irigare instalate profesional vă pot garanta faptul că solul și gazonul vostru vor fi bine îngrijiți și nu vor avea probleme.

Mai aveți și alte beneficii

În plus pe lângă menținerea gazonului și economii, folosind sistemul de irigare automat potrivit puteți să vă creșteți valoarea proprietății și să economisiți timp. Multe persoane care își caută o locuință vor una cu toate dotările moderne cum ar fi sistemele de irigare. Ei nu au luxul de a petrece numeroase ore în fiecare săptămână pentru a-și uda gazonul folosind un furtun. Cu ajutorul unui sistem de irigare, puteți atrage mai mulți cumpărători și să obțineți cel mai bun preț de vânzare pentru prorietatea voastră.

Teme similare: