Dupa-amiaza de Caine (1975)

dog day afternoon Atunci cand un barbat hotaraste sa jefuiasca o banca pentru a plati operatia unui prieten, totul se transforma intr-un circ mediatic ce include ostatici.

Gen: Crima, Drama
Data aparitiei: 21 Septembrie 1975 (Statele Unite)
Durata: 125 minute
Filmul de azi - Nota: 6.8/ 10


Regia: Sidney Lumet | Scenariul: Frank Pierson | Cartea: Leslie Waller | Articolele: P.F. Kluge, Thomas Moore

Un film cu: Al Pacino, John Cazale, Penelope Allen, Sully Boyar, Beulah Garrick, Carol Kane, Sandra Kazan, Marcia Jean Kurtz, Amy Levitt, John Marriott, Estelle Omens, Gary Springer, James Broderick, Charles Durning, Carmine Foresta.

Povestea: Filmul este realizat dupa o poveste reala, in care pe data de 22 August, 1972, Sonny si Sal intra in prima banca din Brooklyn, cu scopul de a o jefui. Intrati in banca, acestia anunta ca are loc un jaf si ca nimeni nu va fi ranit daca regulile le sunt respectate. Acestia vor toti banii existenti in banca, pentru a plati o operatie a unui prieten, dar constata cu stupoare ca banca este complet goala si ca nu are niciun ban. Cea responsabila le transmite acestora ca banii au fost transportati mai devreme in acea zi si ca nu vor mai gasi mare lucru. Din pacate, cei doi nu mai pot sa fuga acum intrucat politia a venit deja, iar ei trebuie sa se confrunte cu o situatie cu ostatici in care nu pot sa fure nimic. Sonny ajunge pana la urma la concluzia ca nu va reusi sa fure niciun ban, asa ca isi doreste sa nu intre la inchisoare, astfel ca il anunta pe detectivul Moretti ca doreste o escorta pana la aeroport si ca vrea sa scape nepedepsit, daca se doreste ca ostaticii sai sa ramana in viata. Timpul trece iar jaful se transforma intr-unul fara precedent, in jurul caruia se face un adevarat circ mediatic, intrucat Sonny este filmat in direct. La acest circ ia parte si mama sa care vine la banca si il convinge sa fuga. Vor reusi cei doi infractori sa scape basma curata?

Dog Day Afternoon 1975 Trailer

Filme Populare

 
Copyright © 2013 - 2016 Filmul de azi
-->