The Green Prince (2014)

the green prince 2014 Un documenter despre cum fiul unui lider fondator din organizatia palestiniana Hamas, devine un spion pentru israeliti.

Gen: Documentar, Drama, Thriller
Data aparitiei: 5 Decembrie 2014 (Marea Britanie)
Durata: 95 minute
Filmul de azi - Nota: 7.3/ 10


Regia si scenariul: Nadav Schirman

Un film cu: Mosab Hassan Yousef, Gonen Ben Yitzhak.

Povestea: Documentarul The Green Prince alias Printul Verde, ne vorbeste despre haosul care se petrece in Orientul Mijlociu. Navad Schirman este Printul Verde care trebuie sa recurga la un parteneriat foarte periculos, in care va trebui sa se dea de partea inamicilor si sa isi insele propriul tata. Un thriller psihologic in care fiul unui lider al organizatiei palestiniene Hamas, trebuie sa dea detalii despre aceasta si sa o spioneze, riscandu-si viata, de dragul unui razboi pe care nu si-l doreste. Cel care risca totul pentru acest baiat, este Shin Bet, care inca din prima zi in care l-a cunoscut, a simtit ca acesta ar fi inceputul carierei sale.
Protagonistul nostru a fost un adolescent crescut in Palestina, dedicat cauzei pe care o sustinea tatal lui, dar dupa o perioada petrecuta in inchisoare, si tehnici brutale aplicate asupra lui, acesta si-a schimbat opinia si a vazut in Hamas ceva periculos. Printul Verde, dupa cum a fost poreclit, a spionat timp de peste un deceniu aceasta organizatie palestiniana, traind mereu cu perceptia ca isi tradeaza familia si oamenii.
Filmul The Green Prince se bazeaza pe memoriile lui Mosab Hassan Yousef, Son of Hamas, care s-au vandut in foarte multe exemplare. Aceste amintiri, expun o lume traumatizanta a razboiului, o lume plina de teroare, tradare si decizii imposibile. Filmul Printul Verde vine din partea producatorilor care au mai facut si Man on Wire, Searching for Sugar Man si One day in september.

The Green Prince - Printul Verde 2014 Trailer

Fiul unui lider fondator al organizatiei palestiniene Hamas, devine un spion pentru israeliti.

Filme Populare

 
Copyright © 2013 - 2016 Filmul de azi
-->