Watchers of the Sky (2014)

watchers of the sky
Fapte tulburatoare povestite de Raphael Lemkin, evreul care a fost martor la genocidul provocat de razboi si la persecutarea evreilor.

Gen: Documentar, Biografie, Istorie
Data aparitiei: 20 Ianuarie 2014 (Statele Unite)
Durata: 120 minute
Filmul de azi - Nota: 8.0/ 10


Regia: Edet Belzberg | Scenariul: E.B. Michele


Povestea: Iata o intrebare interesanta: "de ce este considerata o crima mai mica uciderea a milioane de oameni, decat uciderea unui singur om?". Aceasta intrebare era pusa adesea de catre Raphael Lemkin, un om care a schimbat cursul istoriei. Un om extraordinar, perseverent si care vorbeste despre viata si mostenirea evreilor polonezi, in urma genocidului care a avut loc in Al Doilea Razboi Mondial.
Inainte de Lemkin, notiunea de "crima de razboi" era practic inexistenta. Dupa ce acesta a scos la iveala barbaritatile cauzate de Holocaust, si-a devotat intreaga viata incercand sa convinga comunitatile internationale ca trebuie luate masuri si legi noi impotriva celor care cauzeaza si au cauzat crime in masa. Barbatul a luptat din rasputeri, incercand sa convinga justitia de faptul ca ar trebui sa existe legi care sa fie impuse si pe care acesti criminali sa le suporte.
Documentarul este inspirat din cartea castigatoare a unui premiu Pulitzer, a lui Samantha Power.

Watchers of the Sky 2014 Trailer

Povesti remarcabile, intr-un documentar ce surprinde momente incredibile, relatate de catre Raphael Lemkin, martor al genocidului provocat de razboi.

Filme Populare

 
Copyright © 2013 - 2016 Filmul de azi
-->