Big Eyes (2014)

O drama centrata in jurul succesului picturilor lui Margaret Keane din anii '50 si a problemelor legale pe care le-a avut cu sotul ei.

Gen: Biografie, Drama
Data aparitiei: 16 Ianuarie 2015 (Romania)
Durata: n/a
Filmul de azi - Nota: 7.3/ 10


Regia: Tim Burton | Scenariul: Scott Alexander, Larry Karaszewski

Un film cu: Amy Adams, Christoph Waltz, Krysten Ritter, Jason Schwartzman, Terence Stamp, Danny Huston, Emily Fonda, Stephanie Bennett, Vanessa Ross, Jill Morrison, Heather Doerksen, James Saito, Andrew Airlie, Jon Polito, Elisabetta Fantone.

Povestea: Filmul Big Eyes se bazeaza pe o poveste cat se poate de reala, a lui Walter Keane (interpretat de Christoph Waltz), care a fost unul dintre cei mai de succes pictori ai anilor '50 si '60. Artistul a creat o adevarata notorietate prin picturile sale originale, fiecare portret avand ochii foarte mari, acesta sustinand de altfel, ca ochii sunt fereastra sufletului. Adevarul insa, avea sa fie descoperit la un moment dat, pentru ca toate acestea tablouri, nu erau nicidecum ale sale, ci ale sotiei lui. Aceasta se semna Keane, insa nu isi nota si numele mic, adica Margaret, motiv pentru care sotul spunea ca sunt ale sale. In curand, totul avea sa se transforme intr-un imperiu de bani, insa Margaret nu era multumita de munca murdara a sotului. Intr-un final, se va ajunge in instanta unde protagonista va dori sa castige drepturile pe propriile sale picturi, asa cum ar fi si normal.

Oare pana cand va primi credit sotul, pentru picturile sotiei sale, si cat de departe va merge acest succes international? Ramane sa vedem intr-un film regizat de Tim Burton, care are sanse sa o propulseze pe Amy Adams la o nominalizare Oscar.

Filme Populare

 
Copyright © 2013 - 2016 Filmul de azi
-->