Rosewater (2014)

rosewater 2014 Un jurnalist este capturat in Iran si tinut prizonier vreme de peste 100 de zile, timp in care este tratat cu brutalitate, torturat si interogat.

Gen: Drama
Data aparitiei: 14 Noiembrie 2014 (Statele Unite)
Durata: 103 minute
Filmul de azi - Nota: 7.0/ 10


Regia si scenariul: Jon Stewart | Cartea: Maziar Bahari

Un film cu: Gael García Bernal, Shohreh Aghdashloo, Claire Foy, Golshifteh Farahani, Kim Bodnia, Dimitri Leonidas, Numan Acar, Haluk Bilginer, Jason Jones, Andrew Gower, Nazanin Nour, Nasser Faris, Arian Moayed, Amir El-Masry, Zarif Kabier.

Povestea: Filmul Rosewater este o adaptare a bestsellerului "Then They Came for Me: A Family's Story of Love, Captivity, and Survival" scris de Maziar Bahari. Cartea se bazeaza pe fapte reale si spune povestea de viata a unui jurnalist care, in anul 2009, calatorea inspre Iran pentru a strange informatii importante legate de situatia politica din acea perioada. Datorita tensiunilor locale, Bahari este considerat un spion al CIA si e arestat de catre politie. Acolo este interogat, torturat si tinut prizonier. I se arata imagini cu familia sa, fiind amenintat si santajat ca va pierde totul daca nu va dezvalui tot ce stie. Timp de 118 zile, acest barbat care avea numele de cod Rosewater, l-a torturat incontinuu, insa a trebuit sa il elibereze intr-un final, dupa ce vestile s-au raspandit. Chiar si asa, protagonistul a trebuit sa plateasca o cautiune de 300.000 de dolari ca sa poata pleca.

Rosewater 2014 Trailer

Filme Populare

 
Copyright © 2013 - 2016 Filmul de azi
-->