Discursul regelui (2010)

the king's speech discursul regelui Povestea regelui George al VI-lea al Marii Britanii si relatia cu logopedul sau, Lionel Longue, care il invata cum sa confrunte problemele de vorbire.

Gen: Biografie, Drama, Istoric
Data aparitiei: 11 Februarie 2011 (Romania)
Durata: 118 minute
Filmul de azi - Nota: 8.7/ 10


Regia: Tom Hooper | Scenariul: David Seidler

Un film cu:  Colin Firth, Geoffrey Rush, Helena Bonham Carter, Derek Jacobi, Robert Portal, Richard Dixon, Paul Trussell, Adrian Scarborough, Andrew Havill, Charles Armstrong, Roger Hammond, Calum Gittins, Jennifer Ehle, Dominic Applewhite, Ben Wimsett.

Povestea: Filmul The King's Speech este realizat dupa fapte reale si prezinta povestea regelui George al VI-lea, care intampina grave probleme de vorbire. Pentru a scapa de acest defect care il chinuie si din pricina caruia se teme sa vorbeasca in public, George apeleaza la un logoped, pe care il va intalni in persoana lui Lionel Longue si care va deveni in timp, unul dintre cei mai buni prieteni ai sai. Desi George nu trebuia sa fie initial rege, acesta s-a trezit pe tron dupa ce fratele sau a abdicat, casatorindu-se cu o femeie nedorita de casa regala, urmandu-si astfel inima. Acum insa, George nu are de ales si trebuie sa se impuna in fata multimilor pe care le conduce, in fata poporului care asteapta un conducator puternic si hotarat, care sa duca Marea Britanie prin al Doilea Razboi Mondial, direct catre victorie.

Cu o serie de premii si nominalizari la Oscar, Globurile de Aur si BAFTA, filmul Discursul Regelui este unul ce nu trebuie ratat.

The King's Speech - Discursul Regelui (2010) Trailer

Regele George al VI-lea isi angajeaza un logoped pentru a-si rezolva problemele de vorbire.

Filme Populare

 
Copyright © 2013 - 2016 Filmul de azi
-->