Femeia in aur - Woman in Gold (2015)

O refugiata evreica ajunsa la batranete da in judecata guvernul austriac pentru a recupera o opera de arta ce sustine ca a apartinut familiei sale.

Gen: Drama
Data aparitiei: 29 Mai 2015 (Romania)
Durata: 109 minute
Filmul de azi - Nota: 5.9/ 10


Regia: Simon Curtis | Scenariul: Alexi Kaye Campbell, E. Randol Schoenberg

Un film cu: Helen Mirren, Ryan Reynolds, Daniel Brühl, Katie Holmes.

Povestea: Maria Altmann este o evreica ajunsa la varsta considerabila, care doreste sa dea in judecata statul austriac si sa recuperez un portret care sustine ca a fost sustras in mod ilegal si abuziv din sanul familiei sale. Adevarul este ca nazistii au confiscat de fapt acel tablou, in timpul celui ce-al Doilea Razboi Mondial. Dupa ce isi angajeaza cel mai bun avocat care ar putea sa existe, Maria este hotarata sa castige in instanta ce este al ei de drept. Filmul este realizat dupa o poveste reala si doreste sa expuna o poveste emotionanta a unei femei care apeleaza la senticmente pentru a obtine in instanta un tablou de suflet al familiei.

***SPOILER***
Adevarul este ca, in realitate, acele tablouri au fost vandute imediat dupa ce au reintrat in posesia acesteia, asadar poate ca filmul nu ecranizeaza atat de bine ceea ce s-a intamplat cu adevarat, adevaratul motiv din spatele a tuturor acestor actiuni, fiind de fapt banii.Femeia in aur - Woman in Gold 2015 Trailer

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Filme Populare

 
Copyright © 2013 - 2016 Filmul de azi
-->