Orice carieră, chiar și cea mai dinamică, poate părea uneori că este blocată sau repetă aceeași rutină din nou și din nou. Uneori, această impresie poate fi doar una trecătoare, dar dacă se repetă sau persistă mult timp, poate duce chiar la epuizare profesională. O modalitate de a depăși această impresie este să încercați ceva nou – dar acest lucru poate fi puțin mai complicat decât pare.

Cheia succesului – muncă și dezvoltare

Una dintre primele lecții pe care le învățăm la școală este că dezvoltarea este cheia succesului. Cu toate acestea, nu toți ne amintim acest lucru atunci când vine vorba de trecerea de la atmosfera școlară la muncă și alte circumstanțe profesionale.

Cu toate acestea, actualizarea cunoștințelor și dezvoltarea abilităților noastre este fundamentală pentru avansarea carierei noastre și, în unele cazuri, chiar pentru a le face durabile. La urma urmei, știm cu toții cel puțin o industrie în care schimbarea are loc aproape zilnic, iar adaptarea la aceasta poate fi ceea ce face diferența între un proiect obișnuit și unul extraordinar.

Filosofia dezvoltării continue, cunoscută și sub denumirea de „formare continuă” sau învățare continuă, ne încurajează să nu încetăm să învățăm lucruri noi după ce educația formală s-a încheiat. Dobândirea de noi abilități și competențe nu poate fi doar un hobby grozav și valoros, ci și cheia ușii succesului nostru.

Și există mai multe vești bune: dezvoltarea și învățarea, contrar credinței populare, nu au „dată de expirare”!

Nu este niciodată prea târziu

Pentru mulți oameni, se pare că există un fel de „limită” când vine vorba de vârsta și învățarea noastră. Un argument citat frecvent este că se spune că copiii învață mai repede limbile.

Cu toate acestea, se pare că acest lucru nu este adevărat, ci doar o legendă urbană. Potrivit unui studiu din 1987 publicat în Cambridge University Press, adevărul arată invers. Adulții au arătat o mai bună înțelegere a limbajului și au absorbit cunoștințe noi mai repede. După cum puteți vedea, experiența nu joacă un rol mic în dobândirea și absorbția de noi cunoștințe.

La fel ca multe alte procese, învățarea poate arăta diferit și anumite metode pot fi mai mult sau mai puțin eficiente în funcție de persoană și circumstanțe. Unora le place să combine învățarea cu mișcarea fizică sau învață mai bine prin practică, în timp ce altora trebuie să exploreze cele mai mici detalii ale teoriei înainte de a merge mai departe. Experiența ajută la potrivirea metodei de învățare potrivite pentru noi, făcând procesul mai puțin obositor, devenind în același timp mai eficient.

În plus, procesul de învățare în sine are multe beneficii indirecte. Efortul mental regulat ne face să gândim mai repede, reaprovizionarea constantă a cunoștințelor ne permite să menținem o viziune actualizată asupra lumii, iar exercițiile și hobby-urile solicitante din punct de vedere intelectual ajută la încetinirea semnelor mentale ale îmbătrânirii.

Ideea învățării pe tot parcursul vieții, deși, fără îndoială, plină de avantaje, poate fi uneori dificilă. Pentru cei mai mulți dintre noi, munca ocupă 1/3 din ziua noastră, ceea ce nu lasă multe ore pentru învățare. Ca să nu mai vorbim de energia pentru verificarea informațiilor sau naveta către o locație a cursului.

Cu toate acestea, Internetul ne aduce o soluție la cel puțin unele dintre aceste probleme. Acestea sunt cursuri online, disponibile pe multe platforme de formare online.

Învățare Online – Webinar Universe

Învățarea Online, în general prin cursuri structurate, deschide ușa multor persoane pentru care învățarea în persoană poate să nu fie disponibilă.

În primul rând, prin eliminarea nevoii de materiale fizice, închirierea unei locații fizice și alte costuri, cursurile online sunt adesea mult mai ieftine.

În al doilea rând, o proporție semnificativă de cursuri online nu necesită contact în timp real. Drept urmare, persoanele cărora nu le place să vorbească cu străini sau care lucrează ore inflexibile pot finaliza cursul la un moment convenabil și într-o atmosferă fără stres.

În al treilea rând, cursurile online pot fi repetate frecvent, iar materialul disponibil în ele poate fi vizualizat oricând și de oriunde.

La urma urmei, cursurile se desfășoară în întregime online, ceea ce înseamnă că pot fi terminate de oameni din orice oraș, țară sau chiar continent. Acest lucru ne facilitează schimbul de cunoștințe cu persoane cu care, în mod normal, nu am putea schimba niciodată un cuvânt. De asemenea, ne permite să facem schimb de informații și curiozități mai liber.

Webinar Universe este o platformă care oferă toate avantajele de mai sus ale învățării online prin cursuri detaliate, actualizate, pregătite de profesioniști din domeniile respective! Tot ce trebuie să faceți este să vă înscrieți la webinarul ales și să plătiți direct pe site sau prin distribuitori de încredere, apoi să activați codul pe care îl primiți și să începeți să câștigați cunoștințe!

Ceva pentru toată lumea – platforma Webinar Universe

Cursurile oferite de Webinar Universe se concentrează pe abilități specifice, practice, adesea din categoria competențelor „hard”. Cunoștințele și abilitățile multora dintre ele pot fi adesea aplicate cu ușurință în practică de către cursanți. Acest format este posibil de către experți care sunt responsabili pentru cea mai înaltă calitate a informațiilor care alcătuiesc conținutul seminariilor web. Cunoștințele conținute în ele sunt astfel actualizate și verificate.

În plus, cursurile sunt disponibile în mai multe limbi, inclusiv engleză, cehă și slovacă, astfel încât mai mulți oameni să poată dobândi cunoștințe solide, în limba lor maternă, de asemenea.

Webinar Universe este o platformă de formare online cu o gamă largă de cursuri oferite. Pentru unii, aceasta poate fi o barieră în calea alegerii unuia potrivit pentru ei. Cum să rezolvăm această problemă? Există mai multe moduri:

  1. De la serviciu sau la școală. Puteți găsi subiecte legate de munca sau educația dvs. pentru a le trata ca o extensie a cunoștințelor pe care le aveți deja.
  2. Pe partea extinderii cunoștințelor dvs. existente. S-ar putea să descoperiți că subiectele și abilitățile oferite vă sunt deja familiare sau se referă la concepte pe care le cunoașteți deja. Prin urmare, puteți alege să explorați subiecte cu care sunteți deja familiarizați. Această alegere vă va oferi o înțelegere mai profundă a problemelor despre care am putea avea o idee destul de sumară.
  3. Pe partea călătoriei în necunoscut. Aceasta este o opțiune pentru cei curajoși care doresc să iasă în afara zonei lor de confort. Puteți alege un subiect care vă este complet străin! Diversificarea abilităților și intereselor dvs. este o modalitate valoroasă de a crește. Cu introduceri simple la un subiect nou în fiecare webinar, Webinar Universe facilitează încercările de intrare chiar și în cele mai complexe subiecte.

Cu toate acestea, merită să ne amintim că toate seminariile web oferă cunoștințe de nivel superior și o introducere pas cu pas, astfel încât toată lumea să poată face față oricărui subiect.

Educația este o parte foarte importantă a carierei noastre și nu este vorba doar de diplomele pe care le-am câștigat înainte de a retragere. Menținerea unui ritm constant de dezvoltare și dobândirea de noi cunoștințe sau competențe nu numai că ne ajută să rămânem stăpâni pe poziția noastră actuală, dar crește și șansa de promovare și șansa de a păstra o minte ascuțită mult timp după pensionare. Platforma Webinar Universe poate fi o modalitate excelentă de a facilita acest proces pentru cei mai ocupați dintre noi.

Teme similare: