Unul din primele lucruri pe care majoritatea vânzătorilor de mașini vă întreabă, iar cei mai competenți dintre ei chiar vă recomandă, dacă vreți să vă montați o apărătoare pentru bara de protecție.

Acum, s-ar putea să vă întrebați dacă ar trebui să urmați sugestia lor sau nu. La urma urmei, apărătoarea barei de protecție ar putea părea ceva inutil, un accesoriu care poate părea nimic altceva decât o risipă de bani. 

Cu toate acestea, această alegere nechibzuită poate, mai târziu, să vă facă să regretați când vei afla în sfârșit cât de importantă este o apărătoare pentru bara de protecție. Pentru a vă ajuta în luarea deciziilor, mai jos sunt principalele motive pentru a utiliza o apărătoare pentru bara de protecție.  

Unul din primele lucruri pe care majoritatea vânzătorilor de mașini vă întreabă, iar cei mai competenți dintre ei chiar vă recomandă, dacă vreți să vă montați o apărătoare pentru bara de protecție.

Personalizează aspectul mașinii

Dacă vi se pare că o apărătoare pentru bara de protecție a mașinii nu ar avea aspect, mai gândiți-vă odată. De fapt, chiar și cele mai ieftine arată grozav. Acea bandă de spumă neagră ar putea fi exact ce vă trebuie pentru a da acel aspect atrăgătoare mașinii voastre, pentru a o face să iasă în evidență de cele ale vecinilor. 

Dacă sunteți gata să cheltuiți mai mult, cum ar fi tipul de bară verticală, acest lucru va face mașina să arate de câteva ori mai bine cu una decât ar fi fără.  

Protecție la parcare

Parcarea în paralel nu este ușoară, așa că este de înțeles dacă te încurci uneori. O zgârietură ușoară aici, o mică denivelare acolo se poate întâmpla oricui. Puteți chiar să vă loviți accidental vehiculul de un tomberon sau un stâlp atunci când încercați să dați în marșarier într-un loc de parcare. 

Acesta este motivul pentru care, dacă instalați o apărătoare pentru bara de protecție, nu trebuie să vă faceți griji de fiecare dată când loviți vehiculul în spate atunci când încercați să vă strecurați între două mașini.  

Să respecți toate standardele de siguranță

Deși multe vehicule fabricate astăzi îndeplinesc toate standardele de siguranță pe care majoritatea țărilor le implementează, nu strică să te asiguri de acest fapt. Poate fi un deranj și chiar o pierdere de timp dacă un ofițer te oprește doar pentru că vehiculul tău nu îndeplinește anumite cerințe. Instalarea unei apărători pentru bara de protecție vă va ajuta să deoarece veți putea fi liniștiți știind că mașina depășește standardele de siguranță stabilite.  

Mai multă protecție în caz de accident

Probabil unul dintre cele mai mari beneficii ale instalării unei apărătoare de protecție în spatele și în față a vehiculului dumneavoastră este că oferă protecție suplimentară în caz de accidente. Sistemul airbag și centura de siguranță pot fi instalate pentru a vă proteja în aceste situații, dar un strat suplimentar de protecție diminua durerea sau rănile corporale provocate în urma impactului.  

De asemenea, dacă nu aveți obiceiul de a purta întotdeauna centura de siguranță, o linie de apărare mereu prezentă va fi o modalitate mai eficientă de a contracara astfel de gafe. Dacă o altă mașină o lovește pe a voastră, în special din spate, s-ar putea să reducă forța impactului și să diminueze mișcarea capului datorită acesteia, deoarece apărătoarea va absorbi cea mai mare parte a șocului inițial la producerea impactului. 

Data viitoare când cumpărați o mașină, nu vă gândiți de două ori să acceptați oferta dealer-ului pentru o apărătoare suplimentară pentru bara de protecție. Acest accesoriu nu numai că arată grozav, dar poate să vă protejeze în mai multe situații.  

Teme similare: