Web hosting se referă la un serviciu de stocare a datelor pentru website-uri. Cu alte cuvinge, este un serviciu care permite persoanelor și organizațiilor să publice pe internet în așa fel încât să fie vizibil pentru toată lumea. Orice poate să vizualizeze site-ul creat dacă scriu numele domeniului în motorul de căutare al browserului. 

Cele mai bune servicii de Web Hosting     

Există numeroase servicii de web hosting din care să alegeți în funcție de ce doriți să faceți. Aici sunt câteva exemple:

Web hosting partajat

Cu acest serviciu, compania publică mai multe site-uri pe un singur server comun. De exemplu, site-ul G poate folosi același site ca site-urile H, I și J. Acest serviciu este foarte ieftin deoarece fiecare site își plătește partea sa din suma totală. Problema cu acest tip de serviciu este că traficul de pe un site A poate afecta performanța celorlalte site-uri.

VIP Web Hosting

Funcționează la fel ca Shared Web Hosting în ideea că site-urile folosesc un server comun. Cu toate acestea, numărul de site-uri care au acces la acest server este mai limitat decât în mod normal. Asta înseamnă că traficul de pe un site nu afectează performanța celorlalte site-uri. Acest serviciu este mai scump, prețurile fiind între 20$ și 60$.

Dedicated Web Hosting

Cu acest serviciu, un individ poate închiria un întreg server și prin urmare nu îl împarte cu nimeni. Serverul va fi sub controlul total al chiriașului. Dedicated Web Hosting-ul oferă clientului numeroase resurse web.

Avantajele Web Hosting-ului

Servere fiabile. În general, organizațiile mari își actualizează serverele și se asigură că sunt în pas cu tehnologia. La rândul lor, serverele vor rămâne rapide și nu va exista riscul că se vor închide. Un server încet care este folosit de alții poate fi dezastruos. Pentru cea mai bună experiență de utilizare, este important folosirea unui server rapid și fiabil. Deși poate fi dificil să identificăm care este fiabil, o persoană care optează să închirieze un server dedicat are un grad de siguranță. Acea persoană are control total asupra serverului.

Servicii gratuite. Odată ce vă înregistrați la o firmă de web hosting, aveți acces la unele servicii gratuite. De exemplu, veți putea primi un program pentru email-uri complet cu ghiduri și programe explicative. Este important, totuși, să se aibă în vedere că fiecare companie oferă alte servicii. Aveți tot dreptul să vă documentați despre fiecare.

Citește și articolul următor: Cum să cureți calculatorul de gaming

Dacă ești un PC gamer înrăit, calculatorul tău rămâne pornit ore în șir. Însă, știai că praful și mizeria îți pot încetini PC-ul?

Când praful se adună pe componente, PC-ul tău se poate încinge mult mai repede. Asta poate încetini și afecta performanța sa.

Puteți alege planul de acțiuni cel mai potrivit atunci când vă înregistrați, aveți la dispoziție mai multe opțiuni din care să alegeți care vi se par cele mai adecvate. Există și numeroase avantaje de care puteți beneficia. Datorită acestor aspecte ce trebuie să le aveți în vedere, este important să nu vă grăbiți și să analizați atent ce oferă fiecare companie.

Servicii de relații clienți promte. Deși multe persoane nu dau importanță acestui aspect, el poate fi foarte important câteodată, mai ales atunci când apar probleme majore. Majoritatea companiilor de web hosting se folosesc de expertiză străină pentru a soluționa situațiile dezastruoase.

Dacă vrei ca serverul tău să fie vizibil pe internet, atunci ai nevoie de web hosting. Trebuie, cu toate acestea, să ai mare grijă ce alegi. Poate vă e mai de folos să începți cu Shared hosting și apoi să mergeți treptat spre celelalte.

Teme similare: