Securitatea este, fără îndoială, unul dintre principalele beneficii ale găzduirii private în cloud, ceea ce îi asigură un avantaj față de serviciile cloud publice. Cu toate acestea, siguranța este garantată numai dacă este implementată corect. 

Securitatea este, fără îndoială, unul dintre principalele beneficii ale găzduirii private în cloud, ceea ce îi asigură un avantaj față de serviciile cloud publice.

Controlul accesului

Controlul accesului în cloud ar trebui să fie în mâinile administratorului cloud, al șefului departamentului de afaceri, al membrilor proiectului și al administratorului proiectului. Ei sunt cei care vor folosi autentificarea de pe server pentru a obține controlul accesului la cloud-ul tău privat. 

Fiecare grup trebuie să aibă niveluri diferite de acces și privilegii. Administratorul cloud trebuie să fie singurul care are acces la toate datele tale. Trebuie să aplici diferite măsuri privind identificarea pentru a proteja datele din cloud. Măsurile te vor ajuta să determini cine are acces la datele din cloud. Gestionarea accesului trebuie să fie prioritatea ta numărul unu în ceea ce privește găzduirea cloud privată. 

Aplicație de securitate

Există o aplicație de securtiate care utilizează trei metode de protecție pentru a proteja serviciile cloud private de atacatori, aceste metode fiind următoarele:

  1. Rețele private separate

Ai posibilitatea de a-ți crea propriile rețele private în cloud-ul tău privat. Rețelele vor fi complet separate una de cealaltă. De asemenea, nu este nevoie să așteptați ca administratorul de rețea să îți ofere un IP pentru subrețeauă pe un interval determinat.

  1. Politica de paravan de protecție a mașinilor virtuale 

Mașina ta virtuală nu va avea porturi deschise și vor fi accesibile doar câteva porturi specifice. 

  1. Mașina virtuală poate rula în spatele paravanului de protecție delimitator

Serverul cloud poate rula în spatele firewall-ului standard. Oricine își poate implementa propria mașină virtuală într-un cloud public. Asta înseamnă că dezvoltatorii nu sunt conștienți de porturile deschise. Urmărirea aplicațiilor care rulează va fi, de asemenea, dificilă. Încetinește funcțiile aplicației. Dar nu trebuie să îți faci astfel de griji dacă  ai un cloud privat. 

Autorizare și autentificare

Trebuie să folosești un mecanism de autentificare trebuie utilizat pentru a identifica utilizatorii. Datele de acces administratorului și ale utilizatorului trebuie stocate în siguranță în cloud. O criptare unidirecțională poate fi utilizată pentru a securiza datele. De asemenea, poți utiliza diferitele instrumente disponibile pentru a urmări activitatea utilizatorului. O cheie de sesiune temporară va fi generată pentru fiecare utilizator. Poți utiliza această cheie pentru a monitoriza acțiunile și comenzile utilizatorului. La expirarea cheii temporare, utilizatorul va fi deconectat automat. Aceștia pot folosi aceleași date de acces pentru a se conecta din nou. 

Administrarea vulnerabilităților

Cloud-ul tău trebuie scanat în mod regulat pentru a detecta eventuale vulnerabilități. Există diferite instrumente pe care le poți găsi pe piață cu care vei putea să îți scanezi rețeaua cloud privată. Testarea vulnerabilității ar trebui apoi efectuată pentru a determina vulnerabilitățile și nivelul de risc al acestora. Poți colabora cu un expert profesionist în securitate pentru a gestiona vulnerabilitățile cloud-ului. Efectuarea periodică a scanării pentru vulnerabilități și a scanărilor de securitate este o necesitate dacă vrei să te asiguri că serverul tău este protejat împotriva hackerilor. 

Folosește aceste sfaturi utile pentru găzduirea privată în cloud, pentru siguranța continuă a datelor relevante din cloud.

Teme similare: