Prima metodă de nail art înregistrată în antichitate se referă la femeile indiene care foloseau henna pentru a-și vopsi unghiile, o practică ce poate fi urmărită până în anul 5000 î.Hr., în urmă cu aproximativ 7.000 de ani.  Procedeele de adăugare a unor pigmenți de diferite tipuri pe unghii s-au răspândit în întreaga lume în secolele următoare, pe măsură ce lumea evolua. Cu toate acestea, arta modernă a unghiilor nu a existat până în secolul al XV-lea, când incașii au început să-și decoreze unghiile cu imagini de vulturi.

Lac de unghii
Lac de unghii

Abia în secolul trecut, Revlon a lansat prima ojă de unghii, mai exact în anii 1930. Această mișcare a determinat mai multe companii și mai mulți oameni să intre în această lume, ceea ce a dus la crearea unghiilor false în anii 1950. Cu toate acestea, anii 2000 au adus mișcarea de nail art pe care o cunoaștem astăzi, cu diferitele sale culori și metodele creative nesfârșite.

Îngrijirea unghiilor în timpurile moderne

Poți fi pur și simplu tu însăți sau poți experimenta cu noi look-uri: toate opțiunile sunt disponibile atunci când vine vorba de nail art – PinkPanda online. Culorile variază de la negru mat, la galben electric, la alb strălucitor, la culori lucioase sau mate: există sute de opțiuni.

Istoria unghiilor

Există, de asemenea, o varietate de instrumente pentru a desena pe unghii, cum ar fi șabloane, ștampile, benzi adezive și multe altele. Unghiile acrilice au evoluat și ele și acum avem produse pentru unghii naturale și produse pentru unghii false, cum ar fi unghiile cu gel. Culorile unghiilor, apoi, au devenit mai puternice și mai durabile, permițându-vă să vă păstrați mâinile perfecte pentru mai mult timp.

Teme similare: