Valva EGR este un sistem important de control al emisiilor in vehicule. Fara recircularea EGR sau gazele de esapament, automobilele nu vor putea sa treaca smog. Ea minimizeaza productia de NOx.

Odata ce temperatura interna a unui motor atinge 2500 grade F, procesul de ardere va incepe sa produca NOx sau oxid de azot. Apoi, NOx este expulzat in atmosfera printr-o conducta de esapament. Este cunoscuta sub numele de poluarea aerului odata ce se afla in atmosfera. Prin urmare, NOx nu este bun. Acesta este locul in care vine supapa EGR. Aceasta se face pentru a reduce cantitatea de emisii de NOx din automobile.

Aceasta se realizeaza prin recircularea unei parti a gazelor de esapament. Motoarele au pasaje mici intre galeria de evacuare si priza. EGR o reglementeaza. Dupa deschiderea supapei, motorul va trage de evacuare prin supapa EGR si o va relua din nou prin procesul de combustie. Aceasta determina ca temperatura de combustie sa reduca cantitatea suficienta de NOx care va fi mentinuta la minim.

Valva EGR

Dupa ce auziti pinging in timpul acceleratiei sau un anumit tip de ralanti in motor, trebuie sa verificati supapa EGR pentru inlocuire sau infundare. Toate evacuarile recirculate vor genera carbon in supapa care ar putea face ca acesta sa ramana in pozitie inchisa sau deschisa.

Semne ca valva ta EGR esueaza

Daca supapa EGR are unele probleme, aceasta poate cauza probleme cu functionarea si debitul sistemului EGR. Acest lucru poate duce la cresterea emisiilor, precum si la problemele de performanta. De regula, o supapa EGR defectuoasa sau de slaba calitate va avea unele simptome, care ar putea avertiza soferul despre posibila problema.

  • Inchidere necorespunzatoare

    Randul inactiv este unul dintre simptomele comune ale unei anumite probleme cu supapa EGR a vehiculului. Nu este neobisnuit ca o supapa EGR sa functioneze defectuos si sa fie blocata intr-o pozitie deschisa. Acest lucru poate determina recircularea gazelor de esapament, ceea ce poate provoca neajunsuri chiar si atunci cand conditiile nu sunt de dorit.

  • Probleme privind performanta motorului

    Unul dintre simptomele unei probleme cu supapa EGR este problematica performantei motorului. O supapa EGR defectuoasa sau infundata poate intrerupe raportul aer-combustibil al autovehiculului, ceea ce ar putea cauza probleme de performanta a motorului, inclusiv acceleratia, reducerea puterii si eficienta consumului de combustibil.

  • Lumina de control a motorului e aprinsa

    Un alt semn al unei supape EGR defectuoasa sau defectuoasa este o lumina de control iluminata a motorului. Daca calculatoarele detecteaza o problema cu circuitul supapei EGR al vehiculului, acesta va declansa Check Engine Light pentru a anunta conducatorul auto problema. Verificati Lumina motorului poate fi de asemenea activata din cauza unor probleme. Prin urmare, este recomandata scanarea computerului pentru codurile de eroare.

Ce sa faci cand valva EGR esueaza

Valva EGR

Valva EGR este o componenta esentiala a emisiilor, in special pentru autovehiculele in state cu reglementari stricte in ceea ce priveste emisiile. Daca credeti ca supapa EGR a autovehiculului dvs. are probleme, verificati-o de catre un mecanic profesionist. Acest lucru va va ajuta sa determinati daca vehiculul dumneavoastra necesita o inlocuire a supapei EGR.

Citiți un articol amplu despre acest subiect protectie auto anti grindina.

Acoperire anti-grindină: Ce pot folosi pentru a-mi proteja mașina de grindină? Citeste mai mult …

Teme similare: