De cele mai multe ori, sacourile softshell sunt lăudate ca o jachetă pentru tot. Acestea sunt impermeabile, extrem de ușoare, foarte respirabile, rezistente la vânt și se conformează mișcărilor, ceea ce le face ideale pentru orice situație. Cu toate acestea, geamurile softshell pot face totul? Care sunt lucrurile pe care ar trebui să le luați în considerare atunci când cumpărați unul?

Softshell – Ce ar trebui să știți despre asta?

Foile softs din piață sunt la fel de uriașe ca jachete și sunt versatile. În timp ce majoritatea sacourilor sunt ca niște cochilii dure, unele sunt ca un jumper clasic. Softshells alcătuiesc stratul mijlociu între un sacou hardshell și jumperul din lână. În comparație cu saltourile din lână, coajele softsheff sunt mai hidroizolante și vânt, dar nu sunt impermeabile în măsura în care sunt coajele dure. În plus, acestea sunt mai elastice și mai respirabile.

Femei jachetele softshell

Majoritatea coajelor softs sunt rezistente la vânt. Acesta este realizat prin metode de fabricare. Există, de asemenea, jachete cu membrane și altele au o țesătură densă, care este rezistentă la vânt. Jachetele pot fi rezistente la vânt ca urmare a țesăturii sau a membranei. Cu toate acestea, beneficiul unei membrane constă, practic, în faptul că poate respinge ploaia într-o măsură uriașă, ceea ce nu poate face țesăturile speciale. Dezavantajul membranei este că nu permite să treacă atâta vapori de apă, deci pierdeți respirabilitatea.

Dacă credeți că sacourile dvs. softshell vă pot proteja de ploile ușoare și vânt și de a rămâne respirabil în același timp, membranele vor fi opțiunea dvs. Dacă sunteți în căutarea de jachete care sunt respirabile și calde și vă protejează de vânt, jachete fără membrane pot fi opțiunea dvs.

Cât de jachete softshells devin atât de confortabile?

Jachetele Softshells au diferite straturi precum coajele hardshells. Țesătura lor exterioară este practic un material hidrofug și rezistent la abraziune, care transportă foarte bine umezeala, dar nu absoarbe niciunul.

În acest caz, se folosește poliamidă, polipropilenă sau poliester. Adesea, cel de-al doilea strat este o membrană care permite trecerea vaporilor de apă, dar care respinge vântul. În interiorul sacoului, veți găsi lână, blană sau lână pentru libertate de mișcare, confort, precum și protecție.

Domenii de utilizare

Datorită diferitelor combinații de țesături, jachetele softshells sunt la fel de numeroase ca și aplicațiile lor. Pentru a găsi cel mai bun sacou pentru nevoile tale, trebuie să arunci o privire atentă la caracteristici. Jachetele softshell sunt echipate cu hote compatibile cu cască, fermoare sub brațe, corzi de tracțiune și unele caracteristici interesante. Toate acestea pot fi utile sau redundante în funcție de ceea ce aveți nevoie pentru geacă.

Dacă doriți să cumpărați un sacou softshell pentru jogging, ciclism, trail running și unele activități extrem de aerobice, trebuie să vă luați singuri jachete respirabile. Dacă nu ai tendința să alergi sau să mergi cu bicicleta în ploaie, s-ar putea să te descurci fără membrană. Opțiunile de ventilație și potrivirea sunt factorii esențiali de care trebuie să țineți cont întotdeauna.

În prezent, există numeroase jachete softshell pe piață, ceea ce îngreunează păstrarea evidenței. Cu toate acestea, odată ce vă acordați timp pentru a vă gândi la ceea ce căutați, sunt șanse mari, veți putea găsi un sacou perfect pentru dvs.

Teme similare: