Au trecut vremurile în care casca de motocicletă era doar un accesoriu pentru protecție. În ziua de azi, căștile sunt un accesoriu de modă. Înainte să îți cumperi o motocicletă, e absolut necesar să îți cauți o cască. 

Când vine vorba de aceste căști, sunt câteva greșeli pe care nu ar trebui să le faci niciodată dacă vrei să fii sigur că ți-ai cumpărat ceva care te va proteja în timpul călătoriei.

Trebuie să ai în vedere că aceasta trebuie să te protejeze. Dacă faci un compromis când vine vorba de calitate îți pui în pericol siguranța și te expui la tot felul de pericole pe care le poți întâlni pe drum.

Să cumperi o cască pentru că e ieftină

Multe branduri de căști din ziua de azi nu te costă mai mult de o cafea sau două. Dar trebuie să fii sigur că iei în serios calitatea căștii. Trebuie să ai în vedere că aceasta trebuie să te protejeze. Dacă faci un compromis când vine vorba de calitate îți pui în pericol siguranța și te expui la tot felul de pericole pe care le poți întâlni pe drum. 

Căștile ieftine și de proastă calitate vândute în magazinele de accesorii ieftine și la colțul străzii pot să nu își îndeplinească sarcina de a te proteja. Poate că te tentează să economisești niște bani, însă e cea mai mare și cea mai gravă greșeală pe care trebuie să o eviți cu orice preț. 

Să cumperi o cască fără certificat de siguranță

Certificatele de siguranță sunt un alt aspect unde majoritatea motocicliștilor greșesc atunci când își cumpără căștile.

Poți ajunge să plătești amenzi usturătoare de la autorități dacă folosești o cască ce nu îndeplinește cerințele de protecție. Cea mai bună și cea mai ușoară metodă pentru a evita această greșeală este să cumperi o cască cu certificatele de siguranță acceptate în localitatea ta. 

Dacă îți place să mergi cu motocicleta peste hotare și o faci des, îți poate fi de folos să verifici măsurile de siguranță care se aplică în țara respectivă. Procedând astfel te asiguri că nu vei avea probleme legale cu poliția.

Să nu cumperi în funcție de ce ai nevoie

O altă greșeală des întâlnită în rândurile motocicliștilor e să nu își considere stilul de condus și nevoile sale. Dacă nu știi deja la ce să te aștepți de la cască, nu vei putea face o alegere bună când intri în magazin să își iei o cască.

Ia în considerare la ce vei folosi casca. O vei folosi des în călătorii lungi? Ai nevoie de cască pentru naveta zilnică prin oraș? Odată ce ai identificat scopul pentru care vei folosi casca, poți începe să îți alegi casca ce se va potrivi cu cu nevoile și stilul tău.

Căștile care acoperă complet fața sunt foarte popular pentru cei care călătoresc pe distanțe mari, în timp ce căștile normale sunt o opțiune mai bună pentru mersul prin oraș.

Să cumperi o cască cu mărimea greșită

O altă greșeală pe care mulți oameni o fac atunci când cumpără căști de motociclete noi-nouțe este că nici măcar nu se uită la dimensiunea corectă în primul rând. Căștile largi nu vor oferi niciodată nicio protecție împotriva impactului în cazul unui accident. Dacă aceasta nu ți se potrivește perfect pe cap, sunt șanse să zboare în momentul în care vei lovi asfaltul. Căștile largi se vor mișca pe cap și în condiții de vânt puternic, ceea ce e foarte normal să vezi pe drumurile întinse și pe autostrăzi. 

Întotdeauna să eviți aceste greșeli când îți cumperi casca potrivită pentru călătoriile tale!

Teme similare: