Natura este plină de plante medicinale și ierburi recunoscute pentru efectele benefice asupra organismului uman. Una dintre aceste plante este Ginseng Coreano sau Ginseng Corean.

Ginsengul Corean este numit regele plantelor medicinale datorită efectelor sale asupra organismului. Numit și Panax Ginseng sau Ginseng Asiatic, acesta este o plantă medicinală asiatică populară în întreaga lume datorită potențialului său de a stimula organismul, de a mări durata de viață și efectele benefice asupra sănătății. Acesta folosit și pentru tratarea a numeroase probleme de sănătate precum stres, ulcer, vărsături, greață, nervozitate, oboseală, inflamații, degenerări interne, tumori, diabet, îmbătrânire și depresie.

Ginsengul Corean aduce beneficii majore atât pentru sănătatea mintală cât și a corpului. Aruncați o privire la câteva dintre beneficiile asociate cu această plantă medicinală renumită:

Reduce glicemia și colesterolul

Efectele ginsengului corean asupra sistemului imunitar au fost studiate de medicina naturistă din Vest pentru a-i descoperi potențialul de apărare a organismului în fața gripei, răcelii și a unor tipuri de cancere. S-a descoperit în urma studiilor clinice că acesta reduce nivelul glicemiei din sânge și colesteroul.

Ginseng Coreano este lider în ceea ce privește ingredientele și efectele medicinale
Ginseng Coreano încetinește și procesul de îmbătrânire

Asta înseamnă că această plantă poate ajută la tratarea diabetului de tipul 2 și poate reduce colesterolul ridicat. Însă, mai există și alte utilizări care încă nu au fost descoperite. În alte studii, s-a descoperit că această plantă are efecte de relaxare asupra muschi plămânilor. Aceste efecte ajută la deschiderea căilor respiratorii și ajută la combaterea simptomelor de ast precum și a altor condiții medicale care apar în urma obturării căilor respiratorii.

Combate infecțiile virale

Studiile de cercetare au demonstrat că ginsengul are potențialul de a jura un rol important ca adaptogen. Planta poate prelungi durata de viață prin combaterea infecțiilor virale și Pseudomonas aeruginosa.

Ginseng Coreano este alcătuit și din substanțe anti-îmbătrânire
Supliment alimentar Ginseng Coreano

Cercetările au continuat să susțină rolul de protecție împotriva efectelor nocive ale tratamentelor împotriva cancerului și a medicamentelor precum și abilitatea ei de a combate efectele secundare ale chimioterapiei. Ginsengul poate fi folosit și pentru prevenirea formarii dependenței pentru opioide și psiho-stimulante.

Încetinește procesul de îmbătrânire

Ginsengul corean conține și substanțe anti-îmbătrânire precum substanțe similare cu insulina și antioxidanți care nu se găsesc în alte tipuri de ginseng. Acesta poate facilita fluxul sangvin la organele interne prin capilarele care de obicei se micșorează pe măsură ce o persoană îmbătrânește. Asta înseamnă că organele vor fi mai sănătoase, iar organismul va funcționa mai bine.

Video: Ce este Ginseng?

Ajută memoria și îmbunătățește procesele mintale

Ginsengul poate facilita procesele creierului și îl poate proteja în același timp. Această plantă poate mări puterea de concentrare și performanța mintală. Deoarece acesta conține un anumit tip de antioxidat, această plantă medicinală poate proteja celulele nervoase în fața efectelor cauzate de radicalii liberi. În plus, acest efect poate preveni pierderea memoriei și poate împiedica deteriorările cauzate de îmbâtrănire.

Utilizarea regulată de ginseng corean pe durata a 12 săptămâni poate îmbunătății performanțele mintale ale pacienților cu Alzheimer. Acest ginseng poate îmbunătăți și memoria pacienților care au avut atac cerebral. Odată ce ginsengul și ginkgo biloba sunt folosite împreună, acestea lucrează impreună și au un efect care îmbunătățește memoria de scurtă durată și reduce considerabil simtomele ADHD-ul.

Îmbunătățește rezervele de energie, puterea și rezistența organismului

Efectele sale asupra rezervelor de energie sunt probabil una dintre principalele beneficii ale ginsengului. Această plantă se folosește de sute de ani pentru îmbunătăți puterea și rezistența organismului. Ginsengul corean poate ajută și persoanele sănătoase care doresc să își îmbunătățească performanțele fizice și pe acele persoane care au probleme cu oboseala ca urmare a unei boli. Aportul de energie oferit de ginseng este treptat și diferit față de aportul oferit de afea. Nu vă va face foarte excitabili după care vă veți simți obosit.

S-a mai descoperit și faptul că această plantă medicinală poate îmbunătăți aportul de energie și să reducă oboseala prin rândurilor pacienților cu cancer. Ginsengul este considerat un remediu natural pentru SOC sau sindromul oboselii cronice. Această plantă este la fel utiliă și pentru combaterea oboselii cronice inexplicabile.

Reduce stresul

Ginsengul s-a folosit și pentru stimularea și relaxarea sistemului nervos. Acesta poate îmbunătății circulația prin capilare la nivelul creierului și poate reduce efectele stresului. Deși există diferite tipuri de ginseng în întreaga lume, ginsengul corean este î top când vine vorba de ingrediente medicinale și efecte. Această plantă conține 29 de ginsenozide diferite în timp ce restul conțin doar în jur de 8 sau 9.

Ajută la combaterea dependenței 

Ginsengul corean poate ajuta la reducerea anxietății și depresiei care are loc pe durata procesului de renunțare la diferite tipuri de substanțe care provoacă dependență precum morfina sau nicotina. Acest remediu natural are efecte pozitive și asupra mahmurelii rezultate în urma consumului de alcool excesiv.

Îmbunătățește starea de spirit și bunăstarea mintală 

Ginsengul corean, pe care le puteți cumpăra de la magazinul de suplimente nutritive Vegamega, poate produce o stare de spirit mai alertă dar mai relaxată, similară cu cea provocată de consumul de ceai verde. Participanții la studiu au identificat câteva beneficii aduse de consumul de ginseng precum rezerve de energie mai mari și o viață sexuală îmbunătățită, un somn mai odihnitor, satisfacție personală și bunăstare per total. S-a descoperit că această plantă este utilă și în tratarea anxietății și depresiei.

Împiedică formarea cancerului

Ginsengul asiatic are proprietății antitumorale și poate proteja organismul în fața a numeroase tipuri de cancer precum cancerul la plămâni, la ficat, pancreatic, ovarian și la stomac. Fumătorii care folosesc ginseng prezintă un risc pentru cancer legat de fumat mai redus față de fumătorii care nu îl folosesc. Ginsengul corean are efecte benefice pentru pacienții care suferă de cancer la sân, aceste efecte fiind șanse de supraviețuire mai mari și o calitate a vieții îmbunătățită. Această plantă oferă pacienților care suferă de cancer mai multă energie și le stimulează apetitul.

Ajută viața sexuală 

Pentru o bună parte a istoriei, ginsengul corean a fost folosit și pentru îmbunătățirea libido-ului și a funcțiilor sexuale atât la bărbați cât și la femei. În medicina chineză tradițională, această plantă este considerată un tip de afrodisiac și este folosită pentru tratarea funcțiilor afecțiunilor sexuale la bărbați. Această plantă este utilă în special pentru acei bărbați care suferă de disfuncție erectilă.

Teme similare: