Pianul Casio PX-160 este disponibil în 3 culori: negru, alb și auriu (șampanie). Culorile nu sunt violente, toate arată contemporan și fresh.

Panoul de control al pianului este intuitiv și ușor de navigat.

Există butoane dedicate pentru setările și funcțiile principale (volum, înregistrări, metronom, sunete de bază)

Celelalte funcții și sunete pot fi accesate prin apăsarea anumitor clape marcate în timp ce apeși butonul „Function”.

Inițial, va trebui să consulți manualul utilizatorului până te obișnuiești cu combinațiile, dar marcajele simplifică mult procesul.

Unii nu preferă acest mod de navigare și poate fi inconvenabil când trebuie să schimbi ceva rapid în timpul unui concert, dar în acest mod panoul rămâne aerisit și simplu.

Panou de control Casio PX-160

Un display ar îmbunătăți pianul, dar luând în considerare și prețul instrumentului este mai mult decât de ajuns.

Casio PX-160 are o claviatură de 88 de clape grele de dimensiuni obișnuite.

Casio Tri-Sensor Scaled Hammer Action II îți asigură un răspuns realist din partea clapelor și o rază dinamică foarte bună, de la cel mai blând pianissimo la cel mai puternic fortissimo cu toate gradațiile dintre ele.

Spre deosebire de cele semi-grele, ce folosesc arcuri să adauge greutate la clape, această claviatură este grea, astfel că senzația atingerii clapelor este realistă și similară unui pian acustic.

Claviatură Casio PX-160

Clapele sunt făcute din plastic și finisate cu un material ce simulează senzația de abanos și fildeș. Degetele nu alunecă ușor de pe ele.

Claviatura este sensibilă la viteză. Sistemul cu trei senzori de pe Casio PX-160 detectează viteza cu care este apăsată clapa, schimbând timbrul și volumul corespunzător.

Cu cât mai tare (rapid) apeși pe clape, cu atât mai tare se va auzi.

În setări poți ajusta sensibilitatea la atingere (3 nivele presetate) sau s-o oprești de tot. Când este dezactivată, pianul va produce același volum indiferent de cât de ușor sau tare apeși pe clape.

Claviatura este gradată, simulând caracteristicile eunui pian acustic unde clapele de registru înalt sunt mai ușoare și mai ușor de apăsat decât cele de registru jos.

Teme similare: