La putere maximă, viteza lanțului este de 17.3 metri per secundă, un număr respectabil pentru o drujbă de așa mărimi. Pot fi folosite lame diferite pentru Husqvarna 445, iar lungimile recomandate sunt între 33cm și 50cm, deci poți opta pentru cea mai potrivită pentru necesitățile tale. Drujba funcționează cel mai bine cu lame de 40 sau 46 cm.

Lama are un pinion care trebuie uns regulat pentru a funcționa corespunzător. Asta se face prin folosirea unei pompe de gresare în gaura pinionului. Astfel de unelte se pot găsi la prețuri accesibile.

Precum se întâmplă și cu celelalte drujbe, lanțul trebuie corect tensionat în fiecare moment. Asta se face prin folosirea uneltei care ajustează șurubul de tensionare din afara drujbei. Este destul de ușor, îți va lua câteva secunde când înțelegi cum se face. Instrucțiunile se află în manualul utilizatorului, însă acest videoclip te poate ajuta. Îți arată cum să tensionezi lanțul corect pe un model Husqvarna puțin diferit, dar la care procedura coincide.

Pentru a te asigura că performanța tăierii rămâne optimă și a fi în siguranță când lucrezi, lanțul ar trebui păstrat ascuțit mereu. Instrucțiunile pentru ascuțire sunt în manualul utilizatorului.

Design și construcție

445 Husky este făcută din plastic durabil. Nu este la fel de robustă precum drujbele din metal, dar menține greutatea la un nivel scăzut și nu vei avea probleme cu rugina. Are, de asemenea, un arbore cotit forjat în trei piese pentru durabilitate.

Spre deosebire de alte drujbe, 445 nu are mânere cauciucate, deci probabil vei dori să îți iei niște mănuși pentru confort și protecție împotriva vibrației.

Pe partea stângă a drujbei, chiar în fața mânerului, este un comutator start-stop, care funcționează și pentru pornire, dar și pentru oprirea motorului.

Capacul de combustibil este poziționat în spatele drujbei, în fața mânerului, iar cel de ulei în fața mânerului frontal. Amândouă capacele au pripoane ce le țin atașate de drujbă în timp ce pui combustibil și ulei.

Carcasa de pe unitate poate fi scoasă cu ușurință. Are trei prinderi care se pot deschide cu o unealtă universală. Asta oferă acces rapid la motor, ceea ce este convenabil când trebuie să înlocuiești bujia sau să cureți filtrul de aer.

Teme similare: